High Intensity Tennis Interval Training

24 juli 2019

Ook in het najaar weer H.I.T.I.T! (High Intensity Tennis Interval Training)

 

Ook dit najaar kan op de tennisbaan onder begeleiding van Danielle Harmsen weer gewerkt worden aan het verbeteren van de conditie met HIT IT! 

 

Wat is het?

HITIT is een effectieve manier van trainen waarbij getraind wordt vanuit het cardiovasculaire systeem (hart en longen), het neurologische systeem (de samenwerking tussen hersenen, ruggenmerg en het zenuwstelsel, bijvoorbeeld coördinatie) en het neuromusculaire systeem (zenuwen en spieren). Krachtoefeningen worden afgewisseld met cardiovasculaire oefeningen binnen een circuit. Het doel van deze training is om zoveel mogelijk binnen het lichaam te verstoren, waardoor het lichaam harder moet werken om te herstellen en dus meer energie gaat verbranden. In de eerste uren na de training kun je tot 30% meer calorieën per uur verbranden. Het volgen van deze training zal resulteren in:

                      Meer energie

                      Meer kracht

                      Betere stofwisseling

                      Betere conditie

                      Minder vetmassa

                      Betere gezondheid

De training vindt plaats op de tennisbaan. De les duurt 60 minuten. Op de baan worden tennis specifieke krachtoefeningen met intensieve drills afgewisseld. De opzet van de training wordt steeds gevarieerd.  De training wordt altijd begonnen met een warming up van ongeveer 5-10 minuten en een cooling down van 5 minuten.

Het maximale aantal spelers per training is 8 en minimum aantal is 4.


Waar en wanneer

De training vindt plaats op woensdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur op de tennisbaan in Nigtevecht. De lessen starten op 28 augustus en eindigen op 25 september. Het gaat dit najaar in totaal om 5 lessen. De kosten bedragen 76,- euro.

 

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan vóór 18 augustus aan via [email protected] 

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 294 251 712

TV Nigtevecht

Korte Velterslaan 5Achter
1393 PB Nigtevecht